Melanzane bottonata

  • Moeilijkheid

8 kleine langwerpige aubergines (10-12 cm)

zout

vers broodkruim

parmakaas

knoflook

versgemalen zwarte peper

basilicum

geraspte pecorino

vierge of extra vierge olijfolie.

Het steeltje van de aubergines verwijderen. Daarna met een keukenmes in de lengterichting verscheidene insnijdingen van 1 cm diep in de groente maken. Die insnijdingen lichtjes openen en bestrooien met fijn zout. Daarna een mengsel maken van broodkruim, geraspte kaas, fijngesneden basilicum, een beetje knoflook, peper en zout. Elke insnijding vullen met een dunne laag van deze bereiding. De aubergines 15 à 20 minuten bakken onder deksel, op een middelmatig vuur in een pan met 2 à 3 cm olie. De aubergines zijn klaar wanneer ze een mooie goudgele kleur hebben.

Deze bereiding kan verscheidene dagen bewaard worden in de koelkast en zelfs worden ingevroren. In Calabrië wordt ze opgediend als bijgerecht of met pasta (in dat laatste geval moet ze nog 10 minuten stoven in tomatensaus – klassiek recept met ui, basilicum en verse tomaten).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content