Ingrediënten

Voor een brood

600 g bloem + extra voor het werkvlak, 8 g gedroogde gist, 1 kl zout, 1 kl komijnpoeder, 1 kl korianderpoeder, 1 kl paprikapoeder, 2 el fijngehakte peterselie + 2 el extra, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 130 g rode pesto, 3 el harissa

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een mengkom en voeg het zout, de specerijen en 2 eetlepels fijngehakte peterselie toe. Giet er 330 ml lauw water en de olijfolie bij en kneed tot een glad deeg dat loskomt van de wand van de kom. Voeg indien nodig nog wat bloem of water toe. Dek af en laat 1 uur rijzen.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ongeveer 45 x 60 cm. Pel en snipper de knoflook en meng met de pesto en de harissa. Smeer dit mengsel over het deeg. Rol het op vanaf een lange zijde en snij de rol met een scherp mes in de lengte in tweeën. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de opengesneden zijden van het deeg naar boven en vlecht de twee delen door elkaar. Leg het brood diagonaal op de bakplaat en bak het 45 minuten in de oven.
  4. Laat na het bakken kort afkoelen en serveer bij voorkeur lauw. Bestrooi net voor het serveren met de extra peterselie.

TIP

Serveer er eventueel boter bij die op smaak gebracht is met harissa.

Voor een brood600 g bloem + extra voor het werkvlak, 8 g gedroogde gist, 1 kl zout, 1 kl komijnpoeder, 1 kl korianderpoeder, 1 kl paprikapoeder, 2 el fijngehakte peterselie + 2 el extra, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 130 g rode pesto, 3 el harissa Serveer er eventueel boter bij die op smaak gebracht is met harissa.