Voor 4:

2 sjalotjes

1 el boter

suiker

1 flesje kriekbier

4 gezouten ansjovisfilets

4 el mayonaise

4 sneden toastbrood

4 makreelfilets

peper en zout

2 lente-uien

Snipper de sjalotjes en fruit deze in een weinig boter. Bestrooi met een snuifje suiker en laat karamelliseren. Blus met een beetje kriekbier en laat inkoken. Kook de rest van het bier met 1 el suiker tot een lichte siroop. Mix de ansjovis met de mayonaise. Toast het brood een snij in lange stukken. Lepel een beetje van de mayonaise op een bord en leg hierop de toast. Hierop komen wat sjalotjes en de makreel. Kruid met peper en zout. Werk af met de rest van de mayonaise, gesnipperde lente-ui en siroop.

Voor 4:2 sjalotjes1 el botersuiker1 flesje kriekbier4 gezouten ansjovisfilets4 el mayonaise4 sneden toastbrood4 makreelfiletspeper en zout2 lente-uienSnipper de sjalotjes en fruit deze in een weinig boter. Bestrooi met een snuifje suiker en laat karamelliseren. Blus met een beetje kriekbier en laat inkoken. Kook de rest van het bier met 1 el suiker tot een lichte siroop. Mix de ansjovis met de mayonaise. Toast het brood een snij in lange stukken. Lepel een beetje van de mayonaise op een bord en leg hierop de toast. Hierop komen wat sjalotjes en de makreel. Kruid met peper en zout. Werk af met de rest van de mayonaise, gesnipperde lente-ui en siroop.