Maisroomsoep met gebakken witloof en witte pens
28-09-2016, 13:53
Bijgewerkt op: 21-01-2024, 15:18
Voor 4 personen
- 2 maiskolven (schoongemaakt)
- zout
- peper
- boter
- 1 dl room
- 3 stronken witloof
- suiker
- 3 witte pensen
Bereiding
- Zet de maiskolven rechtop, met de punt omlaag en snij de korrels vlak langs de kolf af. Doe in een kom met 4 dl water en een snuif zout en breng aan de kook. Laat gedurende 1 uur gaarkoken.
- Mix tot een gladde soep en giet door een fijne zeef. Kruid met peper en zout en werk op met een klont boter en de room.
- Trek de bladeren van het witloof en bak in boter tot ze bijna gekaramelliseerd zijn. Kruid met peper en zout en een snuif suiker.
- Pel de witte pens, snij in dikke plakken en bak krokant in boter. Serveer het witloof en de pens in de soep.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier