Maisrisotto met lente-ui
Een snel en makkelijk recept voor een risotto die je kunt serveren als voorgerecht, hoofdgerecht of warme lunch.
Een snel en makkelijk recept voor een risotto die je kunt serveren als voorgerecht, hoofdgerecht of warme lunch.
Voor 4 personen
- 5 dl kippenbouillon
- 1 grote maiskolf (schoongemaakt)
- 3 el olijfolie
- 1 fijngesneden sjalot
- 200 g risottorijst
- 4 el droge witte wijn
- 5 stuks lente-ui (in kleine ringen gesneden)
- 200 g maiskorrelpuree uit blik (of 150 g gekookte maiskorrels, gepureerd met 5 cl melk)
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- boter
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
1. Breng de bouillon aan de kook.
2. Zet de maiskolf rechtop, met de punt omlaag en snijd de korrels vlak langs de kolf af. De kern heb je niet nodig.
3. Verhit de olijfolie en fruit de sjalot erin aan gedurende 5 min. Voeg de maiskorrels en de rijst toe en laat 2 min. doorwarmen. Voeg de wijn en de bouillon in een keer toe en laat onder regelmatig roeren gaarkoken.
4. Voeg de lente-ui, de maispuree, de kaas en een klont boter toe en schep goed om. Kruid met peper en zout en werk af met olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier