Maisbeignets met honing
28-09-2016, 14:09
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:55
Voor 4:
Voor 4:
200 g bloem
2 el polenta
1 el suiker
1,5 tl bakpoeder
een snuif zout
1/4 tl cayennepeper
1,25 dl volle melk
1 ei
100 g gekookte maiskorrels
honing naar keuze
Meng bloem, polenta, suiker, bakpoeder, zout en cayennepeper in een kom. Voeg de melk en het ei toe en klop tot een dik beslag. Voeg op het einde de maiskorrels toe en schep goed om. Zet gedurende 1 uur in de ijskast.
Verhit frituurolie en schep het beslag met behulp van een eetlepel in de olie (om beignets van ongeveer 5 cm diameter te krijgen). Frituur goudbruin en laat nadien uitlekken op keukenpapier. Bedruip met honing en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier