Maccheroni met pikante saus

© Getty

Voor 6 personen
  • 600 g verse pasta al dente gekookt
  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kg passata di pomodori (tomatensaus)
  • 1 stukje scherpe peper (peperoncino)
  • 30 ontpitte zwarte olijven
  • 50 g pijnappelpitten
  • peper
  • zout
  • extra vierge olijfolie
Bereiding
  1. Hak de ui fijn. Maak de paprika schoon (pitten en witte delen verwijderen) en snij in kleine stukjes. Laat de ui en de paprika, samen met het pepertje 5 minuten zachtjes in de olie stoven (peperoncino doseren volgens scherpte).
  2. Voeg dan de passata toe en laat het geheel anderhalf uur op zacht vuur pruttelen. Zorg dat er niets aan de bodem koekt. Is de saus te geconcentreerd, leng ze dan aan met een beetje water.
  3. Voeg er na een uur de olijven en de pijnappelpitten aan toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel met cayennepeper of espelettepeper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content