Voor de curry

  • 2 tl korianderzaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 el kurkumapoeder
  • Olijfolie, zout
  • 2 zoete uien
  • 600 g gehakte tomaten uit blik
  • 30 cl kokosmelk
  • 2 el rietsuiker
  • 5 cm verse gember, geschild, geraspt en uitgeperst
  • Sap van 1 citroen
  • Piment d'Espelette
  • 200 g boerenkool
  • 400 g gele wortelen
  • 400 g pompoen
  • 240 g belugalinzen

Voor de raita van komkommer

  • 1/2 bussel munt, fijngehakt
  • 1/2 bussel koriander, fijngehakt
  • 1 geschilde komkommer, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes gesneden
  • 30 cl yoghurt

Voor de hartige granola

  • 50 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g amandelschilfers
  • 25 g cashewnoten
  • 1 g gerookte pikante paprika (Pimenton de la Vera)
  • 1 g gerookte zoete paprika
  • 1,5 g kurkumapoeder
  • 1 snuif zout
  • 20 g agavesiroop of vloeibare honing
  • 1 tl tamari of sojasaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng alle granen en kruiden met de agave en tamari. Spreid uit op een bakplaat en rooster 20 minuten. Roer elke 5 minuten. Laat afkoelen.

Pel de uien en snijd ze in schijfjes. Maak de komijn- en korianderzaadjes fijn in een vijzel tot een grof poeder. Rooster deze kruidenmix in een kookpot zonder vetstof tot ze geurt. Voeg olijfolie en de uien toe. Laat zachtjes stoven tot de uien glazig zijn. Voeg dan de kurkuma, de tomaten, de kokosmelk, de suiker, het gember- en citroensap toe. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking. Kruid ze na het afgieten met zout en voeg bij de kokossaus.

Meng alle ingrediënten voor de raita. Proef en kruid met peper en zout.

Haal de dikke nerven uit de boerenkoolbladeren en blancheer de bladeren in gezouten water al dente. Schrik in ijswater.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortelen in grove stukken. Haal de pitten uit de pompoen en snijd in grove stukken met de schil eraan. Meng met wat olijfolie en zout, spreid open op een bakplaat en rooster 20 minuten tot de groenten gaar zijn.

Meng alle groenten onder de linzencurry net voor het serveren en laat nog 3 minuten samen sudderen op een zacht vuurtje. Serveer de curry met de hartige granola en de raita.

Voor de curryVoor de raita van komkommerVoor de hartige granolaVerwarm de oven voor op 160 °C. Meng alle granen en kruiden met de agave en tamari. Spreid uit op een bakplaat en rooster 20 minuten. Roer elke 5 minuten. Laat afkoelen.Pel de uien en snijd ze in schijfjes. Maak de komijn- en korianderzaadjes fijn in een vijzel tot een grof poeder. Rooster deze kruidenmix in een kookpot zonder vetstof tot ze geurt. Voeg olijfolie en de uien toe. Laat zachtjes stoven tot de uien glazig zijn. Voeg dan de kurkuma, de tomaten, de kokosmelk, de suiker, het gember- en citroensap toe. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking. Kruid ze na het afgieten met zout en voeg bij de kokossaus.Meng alle ingrediënten voor de raita. Proef en kruid met peper en zout.Haal de dikke nerven uit de boerenkoolbladeren en blancheer de bladeren in gezouten water al dente. Schrik in ijswater.Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortelen in grove stukken. Haal de pitten uit de pompoen en snijd in grove stukken met de schil eraan. Meng met wat olijfolie en zout, spreid open op een bakplaat en rooster 20 minuten tot de groenten gaar zijn.Meng alle groenten onder de linzencurry net voor het serveren en laat nog 3 minuten samen sudderen op een zacht vuurtje. Serveer de curry met de hartige granola en de raita.