Voor 4 :
Voor de lek :
2 kg ongeschilde oogstappelen
30 g zout
30 g suiker
1 dl droge witte wijn
4 jonge uien
2 el dragon
2 el basilicum
Voor de gedroogde appel :
1 ongeschilde oogstappel
Voor de geitenkaas :
4 verse geitenkaasjes
rozepeperbessen
verse dragon
verse basilicum
Snij voor de lek de oogstappelen in grove stukken. Voeg zout, suiker, witte wijn, fijngehakte ui, dragon en basilicum toe en laat afgedekt 1 nacht marineren in de ijskast. Mix het geheel en laat door een neteldoek helemaal uitlekken. Vang daarbij de lek op. Snij de ongeschilde appel in dunne plakken van 2 tot 3 mm dik. Leg op bakpapier op een bakplaat en laat ongeveer 1 uur drogen in een oven van 90°C, met de ovendeur op een kier. Leg nadien op een nieuw vel bakpapier en laat afkoelen.
Wentel de geitenkaasjes licht in rozepeperbessen en leg ze tussen twee plakken gedroogde oogstappel. Lepel de lek rondom en werk af met verse dragon en basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier