Lauwe erwtensalade met linzen, muntolie en sint-jakobsvruchten

erwtensalade sint-jakobsvruchten
Voor 4 personen
  • 75 g linzen
  • 1 bosje munt
  • 1 dl olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 350 g erwten
  • 1 bosje lente-uien
  • 12 sint-jakobsvruchten zonder koraal
  • zwarte peper en zout
Bereiding
  1. Kook de linzen beetgaar in ongezouten water en laat uitlekken.
  2. Mix de munt met 3/4 dl olijfolie en het citroensap. Kruid naar smaak.
  3. Blancheer de erwten in ongezouten water, verfris in ijswater en laat uitlekken. Meng met de linzen, muntolie en fijngesneden lente-uien.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Bak de sint-jakobsvruchten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn.
  5. Verdeel de erwtensalade over 4 borden en schik er de sint-jakobsvruchten op of naast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content