Lauwe erwtensalade met linzen, muntolie en sint-jakobsvruchten
14-06-2011, 09:36
Bijgewerkt op: 13-11-2023, 14:05
Voor 4 personen
- 75 g linzen
- 1 bosje munt
- 1 dl olijfolie
- sap van 1 citroen
- 350 g erwten
- 1 bosje lente-uien
- 12 sint-jakobsvruchten zonder koraal
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Kook de linzen beetgaar in ongezouten water en laat uitlekken.
- Mix de munt met 3/4 dl olijfolie en het citroensap. Kruid naar smaak.
- Blancheer de erwten in ongezouten water, verfris in ijswater en laat uitlekken. Meng met de linzen, muntolie en fijngesneden lente-uien.
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan. Bak de sint-jakobsvruchten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn.
- Verdeel de erwtensalade over 4 borden en schik er de sint-jakobsvruchten op of naast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier