
Lauwe erwtensalade met linzen, muntolie en sint-jakobsvruchten
14-06-2011, 09:36
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:10
Voor 4:
Voor 4:
75 g linzen van Le Puy (of groene linzen)
1 bosje munt
1 dl olijfolie
sap van 1 citroen
350 g erwten
1 bosje lente-uien
12 sint-jakobsvruchten zonder koraal
zwarte peper en zout
Kook de linzen beetgaar in ongezouten water en laat uitlekken. Mix de munt met 3/4 dl olijfolie en het citroensap. Kruid naar smaak. Blancheer de erwten in ongezouten water, verfris in ijswater en laat uitlekken. Meng met de linzen, muntolie en fijngesneden lente-uien. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan.
Bak de sint-jakobsvruchten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn. Verdeel de erwtensalade over 4 borden en schik er de sint-jakobsvruchten op of naast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier