Ingrediënten
- - 4 bladen filodeeg
- - 4 dikke langoustines
- - 1/2 limoen
- - 5 cl sojasaus
- - 3 cl sesamolie
- - 10 cl olijfolie
- - 40 gr gekookte foie gras
- - 35 gr verse room
- - 2 artisjokken
- - 2 citroenen
- - 4 sinaasappels
- - enkele blaadjes dragon
- - zout en peper
- Pel de rauwe langoustines, laat ze 3 minuten marineren in de sojasaus, de sesamolie en het limoensap. Wikkel elke langoustine in een blad filodeeg.
- Mix de foie gras in een robot, voeg er de verse room aan toe en verwarm de bereiding tot 60°in een steelpan, zeef door een puntzeef en bewaar koel.
- Kook de artisjokken 45 minuten met de citroenen en water, neem de blaadjes weg en bewaar het hart. Mix en voeg 2 lepels olijfolie, zout en peper toe. Bewaar koel.
- Pers de appelsienen, laat het jus met de dragon inkoken tot 3/4 en voeg er dezelfde hoeveelheid olijfolie aan toe
- Bak de langoustines en dresseer de borden