Langoustine met mayonaise van foie gras

Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.

Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.

– 4 bladen filodeeg

– 4 dikke langoustines

– 1/2 limoen

– 5 cl sojasaus

– 3 cl sesamolie

– 10 cl olijfolie

– 40 gr gekookte foie gras

– 35 gr verse room

– 2 artisjokken

– 2 citroenen

– 4 sinaasappels

– enkele blaadjes dragon

– zout en peper

– Pel de rauwe langoustines, laat ze 3 minuten marineren in de sojasaus, de sesamolie en het limoensap. Wikkel elke langoustine in een blad filodeeg.

– Mix de foie gras in een robot, voeg er de verse room aan toe en verwarm de bereiding tot 60°in een steelpan, zeef door een puntzeef en bewaar koel.

– Kook de artisjokken 45 minuten met de citroenen en water, neem de blaadjes weg en bewaar het hart. Mix en voeg 2 lepels olijfolie, zout en peper toe. Bewaar koel.

– Pers de appelsienen, laat het jus met de dragon inkoken tot 3/4 en voeg er dezelfde hoeveelheid olijfolie aan toe

– Bak de langoustines en dresseer de borden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content