Langoustine met mayonaise van foie gras
Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.
Een recept van Gaétan Colin van restaurant Jaloa.
– 4 bladen filodeeg
– 4 dikke langoustines
– 1/2 limoen
– 5 cl sojasaus
– 3 cl sesamolie
– 10 cl olijfolie
– 40 gr gekookte foie gras
– 35 gr verse room
– 2 artisjokken
– 2 citroenen
– 4 sinaasappels
– enkele blaadjes dragon
– zout en peper
– Pel de rauwe langoustines, laat ze 3 minuten marineren in de sojasaus, de sesamolie en het limoensap. Wikkel elke langoustine in een blad filodeeg.
– Mix de foie gras in een robot, voeg er de verse room aan toe en verwarm de bereiding tot 60°in een steelpan, zeef door een puntzeef en bewaar koel.
– Kook de artisjokken 45 minuten met de citroenen en water, neem de blaadjes weg en bewaar het hart. Mix en voeg 2 lepels olijfolie, zout en peper toe. Bewaar koel.
– Pers de appelsienen, laat het jus met de dragon inkoken tot 3/4 en voeg er dezelfde hoeveelheid olijfolie aan toe
– Bak de langoustines en dresseer de borden
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier