Lamsschenkel met andijvieroom

Voor 4:

Voor 4:

4 lamsschenkels

1 andijvie

1 rode ui

2 tenen knoflook

pijpui, platte peterselie, kervel

50 cl culinaire room

bouillongroenten: ui, knoflook, peterselie, selder, wortel en kruidentuiltje (tijm, laurier)

8 aardappels

1 l gevogeltebouillon

Leg de lamschenkels een tweetal uren in gezouten koud water. Stoof de bouillongroenten in een grote pan en vul aan met vers water. Doe de schenkels in de pan, breng het water tot 80°C en laat het vlees een tweetal uren sudderen.

Stoof de fijngesneden ui en de knoflook in wat boter, voeg de schoongemaakte en grofgesneden andijviebladeren toe en laat alles nog een viertal minuten stoven. Laat de groenten uitlekken in een zeef. Warm de andijvie in een pan met de room, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngesnipperde pijpuitjes, peterselie en kervel toe.

Lepel de andijvieroom op de warme borden en leg in ieder bord een schenkel. Serveer met een aardappeltje, gekookt in een lichte gevogeltebouillon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content