Lamsnavarin met gekonfijte rapen
Een lamsstoofpotje met glazig gekonfijte raapjes. Dat is een beloning na een inspannende dag. Dit gerecht vraagt weinig voorbereiding maar wel een vrij lange gaartijd.
Een lamsstoofpotje met glazig gekonfijte raapjes. Dat is een beloning na een inspannende dag. Dit gerecht vraagt weinig voorbereiding maar wel een vrij lange gaartijd.
Voor 4 personen
- 600 g lamsvlees van nek of schouder
- 2 fijngesneden uien
- boter
- 3 el bloem
- 2,5 l bruine fond
- kruidenbosje (peterseliestengels, tijm en laurier)
- peper en zout
- 5 kruidnagels
- 1,2 kg middelgrote rapen
- 4 el suiker
- 5 dl kippenbouillon
- verse peterselie
Bereiding
1. Snijd het lamsvlees in kleine stukken (ca. 3 cm), bak ze met de fijngesneden uien aan alle kanten aan in boter. Bestrooi met bloem, meng goed door elkaar en laat 3 min. drogen op het vuur. Voeg de bruine fond toe, breng aan de kook. Schuim af en voeg het kruidenbosje toe. Kruid lichtjes met peper, zout en kruidnagel. Laat 90 minuten zacht pruttelen tot het vlees bijna uit elkaar valt. Controleer de kruiding.
2. Schil ondertussen de rapen, snijd ze in tonnetjesvorm (zoals ‘pommes chateau’). Stoof ze 10 min. op zacht vuur in boter, zonder ze te laten kleuren. Voeg de suiker en de bouillon toe, laat op zacht vuur 25 min. konfijten. De rapen zijn klaar als ze glazig en zacht zijn. Kruid licht met peper en zout, serveer in de navarin. Werk af met fijngehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier