Lamsfilet met maisflan, spinazie en venkel

Voor 4:

Voor 4:

2 venkelknollen

boter

peper en zout

een snuif suiker

500 g spinazie

2 fijngehakte knoflooktenen

600 g lamsfilet

Voor de maisflan:

2 tl olijfolie

100 g gekookte maiskorrels

1/4 geschilde en fijngesneden gele paprika

1/2 tl komijnpoeder

1/4 tl kurkumapoeder

2 dl room (min. 35% vetgehalte)

3 eidooiers

peper en zout

Maak eerst de flan. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de mais en paprika toe en bak gedurende 5 min. Voeg komijn en kurkuma toe en bak verder gedurende 5 min. Doe alles in de blender of mixer, samen met de room en de eidooiers en mix tot een gladde saus. Giet door een fijne zeef en kruid met peper en zout.

Doe in beboterde kleine timbaaltjes en bak gedurende 40 min. in een warmwaterbad in een oven van 250°C. Ontvorm vlak voor het serveren op de borden.

Snij de venkel in plakken en stoof gaar in boter. Kruid met peper, zout en suiker en laat gedurende enkele min. enigszins karamelliseren.

Stoof de spinazie met de knoflook gaar en kruid met peper en zout.

Bak het vlees in boter, kruid met peper en zout en versnij in noten van 2 cm dik. Schik de flan in het midden van de borden, omring met de groenten en het vlees. Lepel de bakjus over het vlees en de groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content