Kruidensalade met kwarteleitjes
Voor 4
Voor 4
een handvol veldsla
een klein handvol raketsla
1/2 bosje dragon
1/2 bosje kervel
1/2 bosje bieslook
1/4 bosje bladpeterselie
4 tl pijnboompitten
2 tl wijnazijn
2 el walnotenolie
2 tl witte azijn
8 zeer verse kwarteleitjes
peper van de molen en fleur de sel
Was en zwier de veldsla, raketsla en kruiden droog. Doe in een grote slakom. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Hou apart. Maak een vinaigrette met de wijnazijn, walnotenolie, peper en zout.
Breng een pan water aan de kook en voeg de witte azijn toe. Breek een kwarteleitje in een kopje. Zet het vuur lager zodra het water begint te koken. Laat het kwarteleitje voorzichtig in het water glijden en pocheer ca. 2 min. Verwijder het eitje met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de resterende kwarteleitjes.
Maak de salade aan met de vinaigrette en verdeel over 4 borden. Strooi er de pijnboompitten over en leg er 2 kwarteleitjes per persoon op. Kruid met peper en zout en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier