Benodigdheden voor 1 potje

1 el wit sesamzaad

2 el maanzaad

1 el zwart sesamzaad

1 el gedroogde look (in stukjes, niet het poeder)

1 el gedroogde ui (in stukjes, niet het poeder)

1 el zoutvlokken (type Maldon)

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin kleurt en begint te geuren. Laat afkoelen.

2. Meng alle ingrediënten en bewaar in een luchtdichte pot. Je kunt het lang bewaren, maar de smaak wordt minder sterk naarmate het ouder wordt.

Tip: gedroogde ui en look kun je in bijna alle supermarkten vinden bij de gedroogde kruiden. We zijn op zoek naar de kleine snippertjes (met de grootte van een sesamzaadje), niet het poeder. Heb je geen zwart sesamzaad in huis? Vervang het dan gewoon door dezelfde hoeveelheid wit sesamzaad.

Lekker bij: zachte kazen, geroosterde groenten, kip, avocado.

Benodigdheden voor 1 potje1 el wit sesamzaad2 el maanzaad1 el zwart sesamzaad1 el gedroogde look (in stukjes, niet het poeder)1 el gedroogde ui (in stukjes, niet het poeder)1 el zoutvlokken (type Maldon)Bereidingswijze1. Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het lichtbruin kleurt en begint te geuren. Laat afkoelen.2. Meng alle ingrediënten en bewaar in een luchtdichte pot. Je kunt het lang bewaren, maar de smaak wordt minder sterk naarmate het ouder wordt.Tip: gedroogde ui en look kun je in bijna alle supermarkten vinden bij de gedroogde kruiden. We zijn op zoek naar de kleine snippertjes (met de grootte van een sesamzaadje), niet het poeder. Heb je geen zwart sesamzaad in huis? Vervang het dan gewoon door dezelfde hoeveelheid wit sesamzaad.Lekker bij: zachte kazen, geroosterde groenten, kip, avocado.