Nodig voor vier :
1 grote komkommer
1 liter water met 1 bouillonblokje (kip of groenten) of 1 liter zelfgetrokken bouillon
2 lente-uitjes
peper
zout
1 dl gekoelde lichte room
3 soeplepels verse, fijngehakte kruiden (dille, kervel, bieslook of peterselie)
Breng het water met het bouillonblokje of de zelfgemaakte bouillon aan de kook. Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes. Voeg komkommer en lente-uitjes toe aan de bouillon en laat alles zo’n 10 minuten sudderen. De pan van het vuur halen wanneer de blokjes komkommer zacht zijn. De soep op smaak brengen met peper, zout en de gehakte kruiden. De soep pureren, laten afkoelen en gedurende minimum vier uur in de koelkast zetten. Voor het serveren de room door de soep roeren en versieren met een weinig verse kruiden.
Indien men deze soep warm serveert, voegt men de room na het pureren toe. Onmiddellijk opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier