Koud soepje van cavaillon

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 rode paprika’s

2 komkommers

olijfolie

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

4 tomaten

cayennepeper

zout

1 grote cavaillonmeloen

een 10-tal blaadjes basilicum

een scheutje witte wijn

een scheutje xeresazijn

De rode paprika’s van hun zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden. De fijngesnipperde sjalotten, samen met de rode paprika’s, de versneden tomaten en de geperste knoflook stoven in olijfolie en kruiden met cayennepeper en zout. Alles een tijdje laten sudderen. De mengeling van het vuur nemen en de geschilde en in blokjes versneden komkommer, het in blokjes gesneden vruchtvlees van de meloen, de basilicumblaadjes, de witte wijn en de xeresazijn toevoegen. Alles mixen en door een puntzeef gieten. De soep ijskoud opdienen. Versieren met basilicumblaadjes en kleine blokjes vruchtvlees van gepelde tomaat en komkommer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content