Linzensoep met chorizo
17-11-2011, 15:24
Bijgewerkt op: 09-10-2023, 12:19
Voor 4 personen
- 200 g muskaatpompoen
- 300 g koraallinzen
- 200 g pikante kookchorizo
- 1 kleine ui
- 1 scheutje olijfolie
- 1 takje selderie
- 1 l gevogeltebouillon
- 1 blikje gehakte tomaten
- 1 laurierblaadje
- 1 takje verse tijm
- 1/2 tl komijnpoeder
- zout en zwarte peper
Bereiding
- Hak de ui fijn en braad op een laag pitje aan in 1 el olijfolie. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden pompoen en de in vieren gesneden selderie toe. Laat al roerend nog 5 minuten op het vuur staan zonder te laten verkleuren.
- Spoel de linzen schoon met koud water. Giet af en doe in de pan. Schenk de bouillon erbij.
- Voeg de gehakte tomaten, de laurier, de tijm en de komijnpoeder toe. Dek af en laat de linzensoep nog 25 minuten op het vuur staan.
- Mix, zet weer op het vuur en voeg de gepelde en in plakjes gesneden chorizo toe. Kook 10 minuten op een laag pitje. Breng de linzensoep op smaak en dien op met citroen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier