
Koraallinzensoep met chorizo
Voor 4:
Voor 4:
1 kleine ui
1 scheutje olijfolie
200 g muskaatpompoen
1 takje selderie
300 g koraallinzen
1 l gevogeltebouillon
1 blikje gehakte tomaten
1 laurierblaadje
1 takje verse tijm
1/2 tl komijnpoeder
200 g pikante kookchorizo
zout en zwarte peper
Hak de ui fijn en braad op een laag pitje aan in 1 el olijfolie. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden pompoen en de in vieren gesneden selderie toe. Laat al roerend nog 5 min. op het vuur staan zonder te laten verkleuren. Spoel de linzen schoon met koud water. Giet af en doe in de pan. Schenk de bouillon erbij.
Voeg de gehakte tomaten, de laurier, de tijm en de komijnpoeder toe. Dek af en laat nog 25 min. op het vuur staan. Mix, zet weer op het vuur en voeg de gepelde en in plakjes gesneden chorizo toe. Kook 10 min. op een laag pitje. Breng op smaak en dien op met citroen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier