Konijnenfilet met gerookte zalm, Parijse champignons, prinsessenbonen en Belle de Fontenay

  • Moeilijkheid

Konijnenfilet met gerookte zalm, Parijse champignons, prinsessenbonen en Belle de Fontenay

Voor 4:

4 konijnenfilets

4 el olijfolie

1 sjalot

8 grote Parijse champignons

160 g geblancheerde prinsessenbonen

8 Belle de Fontenay-aardappelen (ongeschild in dunne schijven gesneden)

1,5 dl droge witte wijn

3 dl konijnen- of kippenbouillon

1 dl room

2 grote sneden gerookte zalm (in snippers)

peper en zout

Bak de filets in hun geheel krokant rosé in olijfolie. Houd warm. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof de fijngehakte sjalot, champignons, prinsessenbonen en aardappelschijven erin aan. Bevochtig met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Doe de bouillon erbij en laat opnieuw inkoken tot de aardappel gaar is.

Doe het konijnenvlees, de room en de helft van de gerookte zalm erbij en laat nog enkele minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer met de rest van de zalmsnippers op vier warme borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content