Konijn met appel en cider

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Het konijn wordt geserveerd in een currysaus met lintspaghetti en gehakte pistaches.

Voor 4 personen

1 konijn in stukken

50 g boter

3 à 4 uien

1 liter cider brut

1 soeplepel currypoeder

1 blokje kippenbouillon (of zelfgetrokken bouillon

4 zure appelen

25 cl room

400 g mengeling van groene en witte lintspaghetti

50 g gehakte pistaches

Bereiding

1. Pel de uien, snijd fijn en stoof glazig in een pan met de helft van de boter. Haal de pan van het vuur en meng de curry met de uien. Verwijder het mengsel uit de pan en doe de rest van de boter en de stukken konijn in de pan. Bak het vlees aan alle kanten bruin en kruid met peper en zout. Doe het currymengsel terug in de pan en verdeel over het vlees. Begiet met cider tot het vlees onder staat. Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten onder gesloten deksel op klein vuur pruttelen.

2. Laat het stoofpotje bij voorkeur een nacht rusten op een koele plaats. Schep de tweede dag het gestolde vet af. Haal de stukken konijn uit de saus en leg in een vuurvaste schotel.

3. Schil de appelen, snijd in vier stukken, verwijder het klokhuis en schik de partjes tussen het vlees. Klop de saus op met de room en giet over het vlees. Laat alles twintig minuten in een oven van 200 °C heet worden.

4. Doe de currysaus met konijn en appelen op warme borden, leg beetgaar gekookte lintspaghetti op de borden en versier met gehakte pistaches.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content