Kokosrotsjes
06-07-2017, 15:57
Bijgewerkt op: 21-10-2024, 15:32
Er is altijd wel een reden om jezelf te verwennen met zo’n lekkere kokosrotsjes.
Voor 12 tot 15 kokosrotsjes
- 300 g geraspte kokos
- 300 g gecondenseerde melk
- 50 g chocolade
- nog wat extra geraspte kokos voor de afwerking
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Doe de kokos en de gecondenseerde melk in een mengkom.
- Spatel voorzichtig onder elkaar tot je een homogene massa krijgt.
- Vorm met een ijslepel of met de hand ronde ‘rotsjes’ en leg ze op het bakpapier.
- Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Check even hoe ze eruitzien en laat indien nodig nog 5 minuten verder bakken. Blijf wel in de buurt, want ze branden snel aan.
- Laat afkoelen.
- Smelt chocolade in een bain-marie (een kom die je in een kom met water op het vuur zet).
- Bestrijk de kokosrotsjes met de chocolade.
- Doop de kokosrotsjes in de extra geraspte kokos.
- Laat even opstijven in de koelkast, klaar!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier