Kokosrotsjes

Kokosrotsjes

Er is altijd wel een reden om jezelf te verwennen met zo’n lekkere kokosrotsjes.

Voor 12 tot 15 kokosrotsjes

  • 300 g geraspte kokos
  • 300 g gecondenseerde melk
  • 50 g chocolade
  • nog wat extra geraspte kokos voor de afwerking
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Doe de kokos en de gecondenseerde melk in een mengkom.
  3. Spatel voorzichtig onder elkaar tot je een homogene massa krijgt.
  4. Vorm met een ijslepel of met de hand ronde ‘rotsjes’ en leg ze op het bakpapier.
  5. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Check even hoe ze eruitzien en laat indien nodig nog 5 minuten verder bakken. Blijf wel in de buurt, want ze branden snel aan.
  6. Laat afkoelen.
  7. Smelt chocolade in een bain-marie (een kom die je in een kom met water op het vuur zet).
  8. Bestrijk de kokosrotsjes met de chocolade.
  9. Doop de kokosrotsjes in de extra geraspte kokos.
  10. Laat even opstijven in de koelkast, klaar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content