Kokosmakrons
06-03-2014, 16:11
Bijgewerkt op: 21-10-2024, 15:28
Voor 15 kokosmakrons
- 125 g verse gemalen kokos
- 20 g vanillesuiker
- 55 g fijne kristalsuiker
- 70 g eiwitten (2 à 3 eieren)
- 30 g kokospoeder voor de afwerking
- 2 à 3 el confituur naar keuze (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de gemalen kokos, beide suikersoorten en de eiwitten in een kom en meng ze stevig met de hand tot u een homogene pasta bekomt.
- Vorm kleine bolletjes of rotsjes op een bakplaat met daarover een stuk bakpapier. Bak 5 tot 10 minuten in de oven. Hoe langer u ze bakt hoe meer kleur ze hebben en hoe steviger ze zijn.
- Haal de rotsjes uit de oven en bestrooi ze met kokospoeder. Versier de kokosmakrons met confituur naar keuze.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier