Kokosmakrons

Kokosmakrons

Voor 15 kokosmakrons

  • 125 g verse gemalen kokos
  • 20 g vanillesuiker
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 70 g eiwitten (2 à 3 eieren)
  • 30 g kokospoeder voor de afwerking
  • 2 à 3 el confituur naar keuze (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de gemalen kokos, beide suikersoorten en de eiwitten in een kom en meng ze stevig met de hand tot u een homogene pasta bekomt.
  2. Vorm kleine bolletjes of rotsjes op een bakplaat met daarover een stuk bakpapier. Bak 5 tot 10 minuten in de oven. Hoe langer u ze bakt hoe meer kleur ze hebben en hoe steviger ze zijn.
  3. Haal de rotsjes uit de oven en bestrooi ze met kokospoeder. Versier de kokosmakrons met confituur naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content