Kokosflan uit Lovendegem

150 g geraspte kokos

150 g geraspte kokos

15 cl geconcentreerde niet-gesuikerde melk

60 cl melk

4 eieren

125 g poedersuiker

1 vanillestok

vloeibare karamel

Verwarm de oven voor tot 180° C en zet er onmiddellijk een met water gevulde schotel in die moet dienen als bain-marie. Bedek de wanden en bodem van een ronde vorm met vloeibare karamel. Giet de geconcentreerde en de gewone melk in een pan, voeg de opengesneden vanillestok toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg 100 g geraspte kokos toe. Dek de pan af en laat alles 10 minuten trekken. Klop de eieren met de suiker tot een wit uitslaande massa.Verwarm de kokosmelk tot tegen het kookpunt en giet de melk al roerend op de geklopte eieren. Verwijder de vanillestok. Giet het beslag in de vorm en zet de vorm in een warmwaterbad in de oven. Laat de flan 30 à 40 minuten pocheren. De flan is goed wanneer het beslag onder druk van de vinger een beetje stevig maar nog soepel aanvoelt. Zet de flan 3 uur fris weg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content