Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g kokkels
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 rode paprika
  • 50 g pittige chorizo
  • 100 g gerookte ham
  • 2 el olijfolie
  • 1 klein blikje gepelde tomaten
  • 2 opscheplepels groentebouillon
  • 2 el gehakte peterselie
  • boerenbrood, om te serveren

Bereiding

  1. Zet de kokkels minstens 30 minuten in ruim water in een grote pan.
  2. Pel ui en knoflook en snipper fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de chorizo in reepjes en de gerookte ham in grote blokjes.
  3. Verhit de olie in een cataplana (grote pan met een dikke bodem). Fruit ui en knoflook al roerend gedurende 2-3 minuten. Voeg de paprika toe en fruit deze 5 minuten mee.
  4. Voeg de chorizo en de ham toe, laat deze 4-5 minuten meebakken, doe dan de tomaten en een beetje van het tomatenvocht erbij, met de groentebouillon, peterselie en de uitgelekte kokkels. Laat 10 minuten stoven met het deksel op de pan, totdat alle schelpen open zijn. Serveer warm met boerenbrood.

Het kookboek Wereldhapjes om te delenvan Sophie Dupois-Gaulier ligt vanaf 1 oktober in de boekhandel en kost 24.99 euro.