Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 sjalot
  • 500 g knolselderij
  • 1 stengel selderij
  • 2 el olijfolie
  • 250 g kastanjes in bokaal
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 20 cl room

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot. Schil de knolselderij en snij in stukken. Snij de selderij fijn. l Verhit de olijfolie in een stoofpan en fruit de sjalot 5 minuten. Voeg de knolselderij en de selderij toe en roerbak 2 minuten. Zet de groenten onder met water, kruid met peper en zout. Doe er driekwart van de kastanjes en het bouillonblokje bij, breng aan de kook en laat 30 minuten koken.
  2. Giet af als de groenten gaar zijn (bewaar het kookvocht) en mix fijn met de room. Giet er beetje bij beetje het kookvocht bij en mix fijn tot een velouté. Het is wellicht niet nodig om al het kookvocht toe te voegen.
  3. Giet de knolselderijvelouté weer in de pan en laat doorwarmen op laag vuur. Verdeel over kommetjes en verkruimel er de rest van de kastanjes over. Kruid met peper en serveer.