Voor 1 l

Ingrediënten

4 kiwi's, 4 citroenen (minstens 1 bio), 3 el honing, 700 ml ijskoud spuitwater, 1 handvol ijsblokjes

Bereiding

  1. Schil de kiwi's en snij er drie in stukjes. Was de biocitroen onder heet water. Pers de andere uit.
  2. Breng in een kookpan de blokjes kiwi aan de kook met het citroensap, de honing en 200 ml water. Zet meteen van het vuur en laat 15 minuten macereren. Pureer het mengsel vervolgens en schep het in een karaf.
  3. Snij de biocitroen in dunne schijfjes. Leg twee derde ervan in de karaf en zet alles 1 uur in de koelkast.
  4. Vul de karaf op met spuitwater en leg er de ijsblokjes in. Snij de laatste kiwi in schijfjes of blokjes.
  5. Giet de limonade in glazen en decoreer met schijfjes citroen en blokjes kiwi.
Voor 1 l 4 kiwi's, 4 citroenen (minstens 1 bio), 3 el honing, 700 ml ijskoud spuitwater, 1 handvol ijsblokjes