Ingrediënten

  • 1,5 kg kippenvleugels
  • 1 dl plantaardige olie
  • 600 g gehakte uien
  • 5 teentjes geplette knoflook
  • 1 blik tomaten
  • tabasco
  • 2 soeplepels mosterd
  • 2 soeplepels suiker
  • 1 soeplepel rode wijnazijn
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

De olie verhitten in een bakpan, de uien met de knoflook in 5 minuten mals fruiten, zonder bruin te laten kleuren. Voeg de uitgelekte tomaten en de rest van de ingrediënten toe. Breng aan de kook en verminder de warmte onder de pan. Laat alles 10 minuten onder regelmatig roeren inkoken, totdat de saus op de rug van een houten lepel blijft kleven. Steek de barbecue aan. Doe de vleugels in de saus, breng aan de kook en laat de vleugels zachtjes in de saus meekoken. Leg de met saus bedekte vleugels op de rooster van de barbecue, indien mogelijk boven een druipbakje. Schroei het vlees in 10 tot 15 minuten aan alle kanten bruin. Draai de vleugels regelmatig en strijk de bovenkant telkens opnieuw in met saus. Leg de krokante vleugels op een schotel en dien op.