Kastanjetaart

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

160 g boter

160 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

een mespuntje zout

6 eieren

1 of 2 blikken kastanjepuree (samen 300 g)

50 g Maïzena Plus

Zet de oven alvast op 160°C. Doe de boter met de suiker, vanillesuiker en het mespuntje zout in een kom. Klop met de mixer tot alles wit en luchtig is. Nu komt het moeilijkste: de eieren splitsen. Breek ze boven een mixbeker waar je telkens het eiwit in giet, en doe de eigelen in de deegkom. Doe ook de kastanjepuree en het maïszetmeel bij het deeg en roer alles door elkaar tot je een luchtig papje hebt.

Klop de eiwitten met de mixer tot schuim en lepel ze voorzichtig door het kastanjebeslag. Niet roeren! Dan krijg je straks een taaie taart! Vet een springvorm in met boter en giet het beslag erin. Zet ongeveer 3 kwartier tot 1 uur in de oven tot het gebak mooi gerezen en lichtbruin is. Laat je gebak eerst even in de vorm afkoelen. Keer het dan om en laat het helemaal koud worden op een rooster.

Tip: Bestrooi je gebak met lekker veel bloemsuiker voor je het op tafel zet.

Bereidingstijd: 10 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content