Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 venkelknol
  • 2 roze sjalotten
  • 200 g zeekraal
  • 1 grote citroen
  • 4 dikke kabeljauwfilets
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper

Bereiding

  1. Snij de onderkant van de venkel weg, verwijder de buitenste bladeren en snipper de knol uiterst fijn.
  2. Pel en snipper de sjalotten. Was de zeekraal en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Was en droog de citroen, rasp er de zeste dun af en snij een derde van de citroen in dunne rondjes. Pers de rest van de citroen uit.
  4. Knip 4 grote vellen bakpapier af. Verdeel de zeekraal over het midden van de vellen en leg er een moot kabeljauw op. Voeg de gesnipperde sjalot, venkel, citroenzeste en rondjes citroen toe. Besprenkel met het citroensap en een royaal scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Sluit het bakpapier stevig tot papillotten.
  5. Leg de papillotten in een stoommand en zet op een passende pan kokend water. Dek af en stoom 15 à 18 minuten. Leg op elk bord een papillot en serveer meteen.