Kaasfondue met groenten
Plaats een hete en gladde fondue aan tafel op een brander. De mensen rond de tafel dopen de groenten en de plakjes brood in de zachte kaasmassa.
Voor vier:
12 roosjes broccoli
12 roosjes bloemkool
100 g kleine worteltjes
100 g prinsessenbonen
1 stokbrood
2 teentjes knoflook
2,5 dl droge, witte wijn
100 g geraspte gruyère
250 g emmentaler
1 el maïszetmeel
scheutje kirsch
snuif bicarbonaat
zout
peper
nootmuskaat
Maak de groenten schoon en blancheer ze 3 min. in een pan met gezouten water. Verfris de groenten onder koud water en laat uitlekken. Snij het stokbrood diagonaal in sneden van een centimeter dik en bak of toast ze.
Wrijf de bovenkant van het brood in met knoflook. Wrijf de binnenkant van de fonduepan met een teen knoflook in. Giet de wijn in de pan en warm op. Voeg de geraspte kaas toe en los al roerende de kaas op. Meng het maïszetmeel met een scheutje kirsch en voeg al roerende toe.
Roer een snuif bicarbonaat door de fondue en kruid naar smaak met zout, peper en wat gemalen nootmuskaat. Plaats de hete en gladde fondue aan tafel op een brander. De mensen rond de tafel dopen de groenten en de plakjes brood in de zachte kaasmassa.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier