Voor 4 personen
4 jonge preien
4 eieren
nootmuskaat
zout
peper uit de molen
160 g boter
een handvol gesnipperde peterselie
Bereiding
1. Reinig de prei en was hem goed. Snijd hem in schuine, brede plakken die je naast elkaar op een stoomplaat legt. Kruid met peper en zout.
2. Kook de eieren gaar, pel ze en plet ze met een vork.
3. Verhit een potje en doe er een scheut water en enkele klontjes koude boter in. Ze zullen automatisch binden. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en mix met een staafmixer. Giet de saus over de eieren en meng alles goed.
4. Stoom de in plakken gesneden prei gedurende 3 tot 4 minuten.
5. Schik de groente op een bord en giet er de Vlaamse saus overheen, waar je net voor het opdienen de peterselie doorheen mengt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier