Voor 4 personen
4 jonge duiven
50 g boter
150 g halfzout buikspek
12 sjalotjes
1 glas witte wijn
1 glas groentebouillon
750 g doperwtjes
1 hart van een sla
bouquet garni (opgebonden tijm, laurier en peterselie)
Bereiding
1. Kruid de duifjes van binnen en aan de buitenkant met zout en peper en bind op. Smelt de boter in een braadpan en kleur de duifjes aan alle kanten goudbruin. Haal ze vervolgens met een schuimspaan uit de pan.
2. Snijd het buikspek in fijne reepjes, houd enkele minuten in kokend water en verfris onder koud water. Pel de sjalotjes en doe met de reepjes spek in de braadboter en kleur rondom. Giet wijn en bouillon in de pan, roer alles door elkaar en kook de vloeistof tot de helft in op groot vuur.
3. Doe de duifjes terug in de pan met de doperwtjes, het geciseleerde slahart, het bouquet garni, zout en peper. Sluit de pan en stoof alles 30 minuten. Verwijder het bouquet garni en controleer de kruiding.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier