Per persoon een mooie jonge bloemkool. Dat is niet alleen zeer attractief, maar ook gezond en superlekker.
Per persoon
1 kleine bloemkool
1 ei
30 g lente-ui
40 g grijze garnalen
bieslook
peper
zout
nootmuskaat,
1 dl azijn
2 cl olijfolie
Bereiding
1. Verwijder het groen van de bloemkool maar laat de kool heel, kook in gezouten water en laat uitlekken. Breng vervolgens een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg per 1 l water 1 dl azijn toe, en breng in een tweede pot water aan de kook.
2. Breek het ei in een afzonderlijk potje. Als het water/azijn kookt dompel je het potje met het gebroken ei (eiwit en eigeel) erin en laat je het eitje uit het potje voorzichtig in het water glijden. Verlaag het vuur zodat het vocht nauwelijks rimpelt. Bedoeling is dat het eiwit het eigeel mooi omringt.
3. Na 3 minuten haal je het ei met een schuimspaan uit het water en dompel onder in het andere water, zo verdwijnt de mogelijke azijnsmaak. Plet het ei met een vork.
4. Ciseleer de lente-ui, snijd de bieslook in bâtonnets, stoof de ui in olijfolie, voeg er het geplette eitje bij en schik dit in een warm, diep bord. Plaats er de bloemkool op en strooi er de bieslook en de garnalen over. Serveer onmiddellijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier