Japanse fondue met rund & tofu

© Getty

De eters dopen zelf een stukje vlees in de hete bouillon in de tafelwok en bedienen zich van de gekookte groenten. Op tafel komt basmatirijst en sojasaus voor bij de Japanse fondue.

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g rundvlees, in sneetjes (net iets dikker dan carpaccio)

1/2 Chinese kool

1 pak sojascheuten

2 preien

shiitakes

rijstnoedels

1 blok gerookte tofu

Voor de bouillon:

zout, sojasaus

mirin (rijstwijn), sake

kombu (kelp)

bonitovlokken (gedroogde kabeljauw, te koop in de Japanse of Aziatische winkel)

een tafelwok of fonduestel

Maak de bouillon door water, zout, een stuk kombu en wat bonitovlokken te laten koken.

Kruid de bouillon met 2 eetlepels sojasaus, 1 lepel mirin en 2 lepels sake.

Was en versnij de groenten: de prei in schuine ringen, de kool in dwarse repen, de shiitakes in schijfjes en de tofu in blokjes. Schik alle groenten op een schotel.

Plaats een tafelwok in het midden van de tafel en vul met de hete bouillon. Doe een deel van de groenten en rijstnoedels in het vocht en laat eventjes koken.

De eters rond de tafel dopen zelf een stukje vlees in de hete bouillon en bedienen zich van de gekookte groenten.

Op tafel komt basmatirijst en sojasaus. Doe na enige tijd opnieuw wat groenten bij de Japanse fondue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content