IJsgebakjes van bosvruchten
31-05-2017, 13:48
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:48
Voor 12 stuks:
Voor 12 stuks:
250 g slagroom
100 g bosvruchten
10 g suiker
sap van 1/2 citroen
5 eierdooiers
80 g water
100 g suiker
Afwerking:
enkele bosvruchten
decoratiesuiker
een flexibele vorm naar wens
Klop de slagroom op, zet in de koelkast. Mix de bosvruchten met de suiker en het citroensap.
Klop de eierdooiers los. Breng het water en de suiker aan de kook, tot 110°C. Giet de kokende siroop op de losgeklopte dooiers, klop koud tot een luchtig beslag. Meng er het bosvruchtenmengsel en de opgeklopte slagroom door. Giet het beslag in een flexibele vorm naar wens, zet enkele uren in de diepvriezer.
Ontvorm en werk elk gebakje af met bosvruchten en decoratiesuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier