Hummus met geroosterde pompoen en koriander
05-01-2012, 14:01
Bijgewerkt op: 07-11-2023, 20:19
Heerlijke hummus met geroosterde pompoen en koriander. Hummus kun je perfect serveren met rauwkost of broodstengels.
Voor 4 personen
- 300 g hokkaidopompoen
- 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt
- 1 teen knoflook
- 2 el tahin (sesampasta)
- 4 el olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- 1 bosje koriander
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de pompoen en schraap er de pitten uit. Snij in stukken en bak 20 à 30 minuten in de oven.
- Pureer de geroosterde pompoen nadien tot hummus met de resterende ingrediënten en kruid naar smaak met peper en zout.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer met onder meer rauwkost of broodstengels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier