Ingrediënten

Voor 12 muffins

50 g ontbijtspek, 100 g harde geitenkaas, 50 g Parmezaanse kaas (blokje), 5 gedroogde tomaten, 1 à 2 lente-uien, 250 g bloem, 1/2 kl zout, 1 kl tijmblaadjes, 1 kl bakpoeder, 60 ml olijfolie, 200 g yoghurt, 2 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de kuiltjes van een muffinvorm met papieren vormpjes. Snij het spek en de geitenkaas in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas en hak de gedroogde tomaten fijn. Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn.
  2. Meng in een kom de bloem met het zout, de tijmblaadjes en het bakpoeder. Klop de olijfolie op met de yoghurt en de eieren. Spatel er het bloemmengsel kort door (roer zeker niet te lang). Schep er de blokjes spek en geitenkaas, de geraspte kaas, de tomaten en de lente-ui onder.
  3. Vul de papieren vormpjes met dit deeg en bak ongeveer 25 minuten in de oven. Laat na het bakken kort afkoelen en serveer (bij voorkeur) lauw of koud.
Voor 12 muffins50 g ontbijtspek, 100 g harde geitenkaas, 50 g Parmezaanse kaas (blokje), 5 gedroogde tomaten, 1 à 2 lente-uien, 250 g bloem, 1/2 kl zout, 1 kl tijmblaadjes, 1 kl bakpoeder, 60 ml olijfolie, 200 g yoghurt, 2 eieren