Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 haringfilets
  • peper en zout
  • 4 uien
  • boter
  • 1 tak tijm
  • 1 blad laurier
  • 50 g suiker
  • 1 dl azijn
  • 4 dl visfumet
  • 1 tak verse dragon
  • 4 plakken citroen
  • fijngehakte peterselie

Kruid de vis met peper en zout, wikkel in boterpapier, rooster 5 minuten in een grillpan. Stoof de fijngehakte ui in boter, voeg tijm, laurier, suiker toe. Blus met azijn, voeg fumet en dragonblaadjes toe. Kruid met peper en zout. Serveer de vis met de saus, werk af met citroen en peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.

Kruid de vis met peper en zout, wikkel in boterpapier, rooster 5 minuten in een grillpan. Stoof de fijngehakte ui in boter, voeg tijm, laurier, suiker toe. Blus met azijn, voeg fumet en dragonblaadjes toe. Kruid met peper en zout. Serveer de vis met de saus, werk af met citroen en peterselie. Serveer met gekookte aardappelen.