Groente-kikkererwtentajine

© Getty

Voor 4 personen

  • 6 el oijfolie
  • 1 rode ui, in dunne halve cirkels
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 wortels, in de lengte in vier
  • 2 rode paprika’s, in kleine stukjes
  • 350 g pompoen, geschild, zonder zaad en in grote stukken
  • 350 g courgettes, geschild, zonder zaad en in stukken
  • 225 g gekookte kikkererwten
  • een 30-tal gedroogde abrikozen
  • 1 el tomatenpuree
  • snuifje saffraan
  • een handvol verse koriander, gehakt
  • zout
  • tajinekruidenmix (zie verder)

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote tajine (of een stoofpot met goed sluitend deksel) en fruit de ui zachtjes tot hij gaat karameliseren. Doe er de knoflook bij en fruit die 1 minuut. Voeg de kruidenmix eraan toe en roer goed. Meng de wortel en de paprika eronder en bak alles al roerend enkele minuten.
  2. Voeg de pompoen, zoete aardappelen en courgettes toe. Bak ze 3 minuten. Doe er de tomatenpuree, kikkererwten en abrikozen bij. Roer de kruidenmixerdoor. Giet er 3 dl water bij en breng op smaak met saffraan, koriander en zout.
  3. Breng alles aan de kook. Laat afgedekt pruttelen tot de groenten gaar zijn en de saus ingedikt is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Serveer de groente-kikkererwtentajine met rozijnen-uichutney en gestoomde couscous.

Tajinekruidenmix

  1. Rooster 2,5 cm pijpkaneel, 1 theelepel komijn, 1 theelepel korianderzaad, 1/2 theelepel zwarte peperkorrels, 1/2 theelepel kruidnagels en 1/2 theelepel kardemomzaad in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Maal in een vijzel.
  2. Meng met een flinke snuif saffraan, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/3 theelepel geraspte muskaatnoot, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel rozenwater.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content