Voor 4 personen
1 l kokosmelk
6 el groene currypasta
8 koffielepels suiker
2 koffielepels zout
4 el vissaus
800 g kipfilet in stukken
8 grote groene Thaise aubergines in vier
40 kleine Thaise erwtaubergines
12 keffir-limoenblaadjes
4 bamboescheuten in frieten
40 blaadjes Thaise basilicum
4 rode Thaise chilipepertjes
Bereiding
1. Verwarm de kokosmelk met 4 dl water. Doe er de currypasta bij en roer om. Voeg suiker, zout en vissaus toe en breng zacht aan de kook. Voeg de kip toe en 2 minuten later de aubergines, limoenblaadjes (waar de middennerf werd uitgetrokken om meer aroma los te maken) en bamboe.
2. Laat 6 à 7 minuten zacht koken, doe er op het einde de Thaise basilicum bij. Werk af met reepjes fijngesneden chilipeper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier