Groene curry van kip met Thaise aubergines, Thaise basilicum en kokosmelk (Kaeng Kiowan Kai)

Dit is een algemeen beeld dat niet tot het recept behoort. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

1 l kokosmelk

6 el groene currypasta

8 koffielepels suiker

2 koffielepels zout

4 el vissaus

800 g kipfilet in stukken

8 grote groene Thaise aubergines in vier

40 kleine Thaise erwtaubergines

12 keffir-limoenblaadjes

4 bamboescheuten in frieten

40 blaadjes Thaise basilicum

4 rode Thaise chilipepertjes

Bereiding

1. Verwarm de kokosmelk met 4 dl water. Doe er de currypasta bij en roer om. Voeg suiker, zout en vissaus toe en breng zacht aan de kook. Voeg de kip toe en 2 minuten later de aubergines, limoenblaadjes (waar de middennerf werd uitgetrokken om meer aroma los te maken) en bamboe.

2. Laat 6 à 7 minuten zacht koken, doe er op het einde de Thaise basilicum bij. Werk af met reepjes fijngesneden chilipeper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content