Groene asperges en erwtenpuree met ovengedroogde ham en gepocheerd ei

Vijf opeenvolgende handelingen met ham, erwten, asperges, eieren en brood leveren dit prachtige voorgerecht.

Vijf opeenvolgende handelingen met ham, erwten, asperges, eieren en brood leveren dit prachtige voorgerecht.

Voor 4 personen

  • 4 tot 6 sneden gedroogde ham
  • 500 g verse erwten
  • 1,5 l kippenbouillon
  • boter
  • ongeveer 1 dl room
  • peper en zout
  • 500 g groene asperges
  • 4 middelgrote eieren
  • witte azijn
  • brood naar keuze

Bereiding

1. Leg de sneden gedroogde ham op een vel bakpapier en laat gedurende 2 uur drogen in een oven van 90 °C, met de deur op een kier. Laat enigszins afkoelen en trek in stukken.

2. Kook de erwten gaar in de bouillon. Giet af, laat uitlekken en mix fijn met boter, een scheut room en peper en zout.

3. Schil de asperges, snijd ze in stukken van 3 cm en bak ze beetgaar in boter. Kruid met peper en zout.

4. Pocheer de eieren in kokend water met een scheut azijn (dat houdt het eiwit bij elkaar).

5. Snijd brood in lange repen en bak tot toast in boter.

Serveer alles samen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content