Gratin van grijze garnalen met mozzarella
10-06-2011, 12:42
Bijgewerkt op: 20-07-2024, 20:08
Voor 4 personen
- 200 g ongepelde, grote grijze garnalen
- 1 dl slagroom, op smaak gebracht met peper en zout
- 4 schijfjes mozzarella
Bereiding
- Pel de garnalen en leg de staartjes in kleine gratineerschoteltjes.
- Leg de resterende stukjes garnaal net onder water en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken. Zeef alles en laat het garnaalvocht opnieuw inkoken tot er niet meer dan 4 eetlepels overblijven. Laat afkoelen.
- Doe een deel van de slagroom bij het garnaalvocht, giet dit over de garnalen en bedek de gratineerschoteltjes met de rest van de slagroom.
- Leg er telkens een schijfje mozzarella op en zet de gratin met garnalen onder de ovengrill.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier