Gratin van garnalen met gestoofde ijsbergsla en tomaten

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © Getty
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

300 g gepelde garnalen

1/2 krop fijngesneden ijsbergsla

2 gepelde vleestomaten, ontpit en in stukjes gesneden

1 dl garnaaljus (getrokken van de koppen)

1 dl room

50 g ijskoude boter

cayennepeper

zout

1 soeplepel geklopte room

Bereiding

1. Stoof de gesneden ijsbergsla in een weinig olijfolie en laat de sla uitlekken in een vergiet.

2. Kook de garnaaljus tot de helft van het volume in, voeg de room toe. Laat alles even doorkoken en klop van het vuur af koude klontjes boter door de saus. Kruid met cayennepeper en zout en spatel de geklopte room door de saus.

3. Schik de uitgelekte salade in een diepe schotel. Leg hier de koude garnalen en tomaat bovenop. Overgiet met de garnalensaus en zet de schotel onder een hete grill tot er een bruin korstje verschijnt.

4. Dien op in voorverwarmde borden met grove stukken boerenbrood en verse boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content