Ingrediënten

Voor 6:

  • 1 kg gele aardappelen
  • 500 g rabarber
  • 50 cl room
  • 50 g boter
  • 1 mespuntje kaneel
  • peper en zout

Spoel de rabarber schoon, schil en snij in stukken. Doe ze in een pan, zet onder water en laat 10 minuten afgedekt koken. Giet af. Snij de geschilde aardappelen in dunne plakjes. Doe in een schaal en bestrooi met peper en zout. Voeg de kaneel toe. Vermeng met de vingers.

Smeer de gratineerschotel in met boter. Leg er de helft van de aardappelschijfjes in. Giet er de helft van de room over. Voeg eerst de rabarber toe en daarna de rest van de aardappelen. Schenk er de rest van de room over. Leg her en der een klontje boter op de gratin. Laat 1 uur op 180°c in de oven staan. Verhoog de temperatuur na 50 minuten om de bovenkant goudbruin te laten worden.

Spoel de rabarber schoon, schil en snij in stukken. Doe ze in een pan, zet onder water en laat 10 minuten afgedekt koken. Giet af. Snij de geschilde aardappelen in dunne plakjes. Doe in een schaal en bestrooi met peper en zout. Voeg de kaneel toe. Vermeng met de vingers.Smeer de gratineerschotel in met boter. Leg er de helft van de aardappelschijfjes in. Giet er de helft van de room over. Voeg eerst de rabarber toe en daarna de rest van de aardappelen. Schenk er de rest van de room over. Leg her en der een klontje boter op de gratin. Laat 1 uur op 180°c in de oven staan. Verhoog de temperatuur na 50 minuten om de bovenkant goudbruin te laten worden.