Voor 1 grote pot

100 g quinoavlokken (natuurvoedingswinkel)

150 g glutenvrije havervlokken

4 el pompoenpitten

4 el chiazaadjes (of lijnzaad)

4 el hazelnoten, in grove stukken

4 el walnoten, in grove stukken

2 el vloeibare acaciahoning

3 el kokosvet

4 el geraspte kokos

serveer met natuuryoghurt of kefir en vers fruit

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de quinoavlokken met de havervlokken, pompoenpitten, de chiazaadjes, de noten en de honing. Smelt het kokosvet op een laag vuur en verdeel over het mengsel. Meng alles goed. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer geregeld om, zodat de granola niet aanbakt. Meng met de geraspte kokos.

Tip:

• Granola kun je afgesloten 2 à 3 weken bewaren.

• Tijdens de wintermaanden kun je diepvriesfruit gebruiken. Haal het de avond voordien uit de diepvries en laat het ontdooien in de koelkast.

• Als extraatje kun je een stukje pure chocolade (70% cacao) raspen en over de granola strooien alvorens te serveren.

(Uit: 'Nooit meer diëten deel 2' van Sandra Bekkari)

Voor 1 grote pot100 g quinoavlokken (natuurvoedingswinkel)150 g glutenvrije havervlokken4 el pompoenpitten4 el chiazaadjes (of lijnzaad)4 el hazelnoten, in grove stukken4 el walnoten, in grove stukken2 el vloeibare acaciahoning3 el kokosvet4 el geraspte kokosserveer met natuuryoghurt of kefir en vers fruitBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de quinoavlokken met de havervlokken, pompoenpitten, de chiazaadjes, de noten en de honing. Smelt het kokosvet op een laag vuur en verdeel over het mengsel. Meng alles goed. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer geregeld om, zodat de granola niet aanbakt. Meng met de geraspte kokos.(Uit: 'Nooit meer diëten deel 2' van Sandra Bekkari)