• 1 grote bloemkool (of twee medium bloemkolen)
  • 1 groot ei
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruidenmix (rozemarijn, basilicum, oregano)
  • Een snuifje zout en zwarte peper
  • Ingrediënten om je pizza mee te beleggen

Was de bloemkool en verwijder de bladeren. Haal deze dan door een food processor tot je een soort rijstachtige substantie overhoudt. Plaats deze korrels op een vel ingevet bakpapier en bak het 15 minuutjes af op 200 graden. Doe deze gebakken bloemkoolkorrels in een kaasdoek of keukenhanddoek en knijp al het vocht eruit. Mix deze droge kruimels vervolgens met het ei, de Parmezaanse kaas en alle kruiden en spreid dit mengsel in een ronde, platte cirkel op het bakpapier. Bak nogmaals af voor 15 minuten maar nu op 230 graden.

Je kan nu je pizzabodem beleggen met je favoriete ingrediënten (tomatensaus, kaas, salami,...) en vervolgens bak je deze pizza nogmaals tot de kaas bovenop gesmolten is.

Was de bloemkool en verwijder de bladeren. Haal deze dan door een food processor tot je een soort rijstachtige substantie overhoudt. Plaats deze korrels op een vel ingevet bakpapier en bak het 15 minuutjes af op 200 graden. Doe deze gebakken bloemkoolkorrels in een kaasdoek of keukenhanddoek en knijp al het vocht eruit. Mix deze droge kruimels vervolgens met het ei, de Parmezaanse kaas en alle kruiden en spreid dit mengsel in een ronde, platte cirkel op het bakpapier. Bak nogmaals af voor 15 minuten maar nu op 230 graden. Je kan nu je pizzabodem beleggen met je favoriete ingrediënten (tomatensaus, kaas, salami,...) en vervolgens bak je deze pizza nogmaals tot de kaas bovenop gesmolten is.