Voor 4 tot 6 personen
- 1 kip
- 1 citroen
Voor de vulling
- 300 gram broodkruim
- 1,5 glas melk
- 200 gram rauwe ham
- 1 kippenlever
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- fijngesneden verse kruiden (dragon, peterselie, bieslook)
- 1 ei
Voor de bouillon
- 250 gram worteltjes
- 200 gram uien
- 200 gram prei
- kruidentuiltje
- zout
- peper
- 1 kruidnagel
Bereiding
- Wrijf het vel van de kip in met citroen, zodat het mooi wit zal blijven. Maak de vulling: week het broodkruim in de melk en knijp het uit. Hak de kippenlever fijn met de rauwe ham, het knoflook en de sjalot. Voeg de fijngesneden kruiden toe. Bind het mengsel met het losgeklopte ei en breng op smaak met peper.
- Vul de kip met dit mengsel en naai ze goed dicht met keukendraad. Leg de kip in een grote stoofpot die je vult met koud water. Breng langzaam aan de kook.
- Maak alle groenten schoon. Prik de kruidnagel in een van de uien. Schep het schuim van het kookvocht van de kip en voeg de groenten, het kruidentuiltje, peper en een beetje zout toe en laat heel zachtjes gedurende 40 tot 50 minuten koken (houd de pan half afgedekt).
- Schuim het vet van de bouillon en giet door een zeef in een soepterrine. Dien de gevulde kip en de groenten samen op in een serveerschaal.
Tip: serveer de gevulde kip met creoolse rijst
- Breng hiervoor 1 volume langkorrelige rijst aan de kook in 2 volumes water met zout. Laat 15 minuten koken.
- Spoel de rijst in een vergiet onder koud water. Doe hem in een platte ovenschaal en haal met een vork de korrels uiteen.
- Voeg 75 gram boter of reuzel toe. Laat de rijst nog 15 minuten verder garen in een zachte oven, de korrels mogen niet kleven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier