Gevulde kalfskoteletten met foie gras, aardappelen en dooierzwammen
26-01-2017, 13:53
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:50
Ingrediënten Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g dooierzwammen
- 1 bosje verse tijm
- 3 à 4 laurierblaadjes
- 800 g kleine nieuwe aardappelen
- 4 kalfskoteletten
- 4 lapjes foie gras van 25 g elk
- olijfolie
- 4 à 5 el walnotenolie
- 4 el boter
Bereiding
- Spoel de dooierzwammen en dep droog. Snij indien nodig fijn.
- Spoel de tijm en de laurier en zwier droog. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
- Kook de aardappelen 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af.
- Snij de kalfskoteletten zijdelings in en vul op met de foie gras. Maak dicht met houten prikkers.
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de gevulde kalfskoteletten 4 à 5 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Verhit de walnotenolie in een anderebraadpan. Voeg de dooierzwammen, tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout. Doe er ook de gekookte aardappelen bij.
- Gooi het bakvet van het vlees weg en smelt de boter in de pan. Bak de kalfskoteletten nog 2 minuten en bedruip het vlees daarbij voortdurend met de boter.
- Verdeel de aardappelen en de dooierzwammen over borden. Schik er de gevulde kalfskoteletten op en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier